lördag 5 juli 2008

Coming Out


Det är kul att observera hur kändisar kommer ut. Det borde finnas en vetenskap om detta. Jag har iallafall sammanställt en lista med olika varianter. Här följer några exempel, men ni kommer säkert på fler.

1: Smygaren.
Denne lömske typ smyger ur garderoben och låtsas som om ingenting. Efter år av smussel och låtsasgiftermål så glider han halt ut när det verkar säkert. Ögonbrynen har kanske blivit mer plockade och topparna mer blekta med åren, tills ingen kommer ihåg en tid när han inte stod under en regnbågsflagga. Till denna kategori hör Elton John, Pet Shop Boys och nu även Michael Stipe från R.E.M. Efter tre decennier i rampljuset och år av svävande dubbeltydighet så är Michael äntligen - out and proud! Garderobsdörren hann knappt gå upp på riktigt förrän den knutna hbt-näven åkte fram, han syntes nämligen på New York Pride i år. It´s the end of the world as we know it.

2: Snubblaren.
Han kommer inte ut ur garderoben, han snubblar ut. Förutom en drös brittiska politiker som ertappats med rentboys är kanske det mest kända fallet George Michael. George förnekade ivrigt alla homorykten under sin storhetstid på åttiotalet, och när den fjollradikala poprivalen Boy George pekade ut honom som bajspackare hotade han argt om att "kick his behind." Boy George var förstås inte sen med att svara: "Fondle it more like." Men folk trodde på att George Michael var strejt, tills han ertappades raggandes på en toalett med snorren ute för tio år sedan. Sen dess har det gått nedför, hans karriär har svalnat och brittiska paparazzis har gång på gång fångat honom nedrökt letandes parksex. George själv ser sig som en kämpe, och ryter att de strejta inte förstår "vår kultur". Gay Pride!

3: Vägraren.
Han är inlåst i garderoben, invirad i fjäderboa och med en kandelaber på huvudet, runt honom åmar sig inoljade unga män. Men bög? ALDRIG! How very dare you? Denna kategori rymmer ett helt spektrum av celebriteter, alltifrån Morrisey via Liberace till Michael Jackson. Stedman från engelska åttiotalsgruppen Five Star är ett annat roligt exempel. Han ertappades nämligen precis som George Michael i en pissoar - allt annat än pissandes. Och sitter än idag i tv mer sminkad än Babsan, och pratar om sin "girlfriend." Sweetie darling.

4: Överraskaren.
"Tada! Vill ni veta en hemlighet? Jag e gay!!" Han kommer ut, och ingen tappar hakan direkt. Snarare undrar man om det är ett skämt. Kanske var det torka i publicitetstarmen, för detta var årets "Duh!" Förutom Peter Jöback och några tråkiga puggor från pojkband som Boyzone och Westlife (de riktiga löpsedlarna skulle komma om de kom ut som strejta!), så är det klart roligaste fallet när La Christer Lindarw legendariskt talade ut i Hänt Extra om sin stora hemlighet. We never would´ve guessed, Christer!

6 kommentarer:

Åsa sa...

Åh, Five Star!

Tor Billgren sa...

Fast finns det inga riktiga överraskare? Det måste finnas...

Martin S sa...

Han heter dessutom Morrissey. Well, well.

Petter sa...

Tor - jag har hört från en vän i Hollywood om vissa stora skådisar och rappare, men de är sjukt skyddade.

Martin - nej, jag döpte just om honom. Det blev bättre så.

bernard n. shull sa...

hi mate, this is the canadin pharmacy you asked me about: the link

Anonym sa...

Nästa uppdrag för er pojkar blir till att göra Pride-spelet
(tänk Stockholmsspelet fast med samtliga schablor inom gayvärlden).

"Pridejävlar?" ;)


Hälsar Anna