onsdag 14 november 2007

Ett Hus Med Tretton Flator


Det finns en himla massa roligt i Kom Ut, men det här är en av mina favvisar:
"Ett tävlande hus som bestod av ett par flator, ett par bögar och nio personer av varierande queera identiteter kallades av bögjävlarna för ”ett hus med tretton flator”. Denna okänslighet för andras identiteter och uppdelande av folk i straighta, bögar och flator osynliggör transpersoner och andra utanför kategorierna på ett rätt brutalt sätt.."

Varför inte kunna ta det som en komplimang undrar jag som ofta blir kallad flata. Jag ser ju ut som en ibland, så kalla mig vad ni vill. Jag säger som RuPaul: "You can call me he, you can call me she - as long as you call me."

Illustration av den sjätte Bögjäveln med ganska varierande queeridentitet - Andy Gunnarsson.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Haha.. You tell them Petter! det största problemet när alla med 'queer identiter' ska umgås är väl bristen på humor? Ska man fråga alla just hur deras identitet känns idag innan allt kan sätta igång? Jag tycker de ska växa upp

Malte sa...

Jamen är det verkligen en komplimang mot lesbianer i gemen att du blir kallad flata, Petter?

/malte, som vill få höra under vilka omständigheter sådan extrem begreppsförvirring kan uppstå

Anonym sa...

Ja, det är en komplimang att bli kallad flata!

Anonym sa...

Men är det en komplimang för flatorna att Petter kallas flata, var ju frågan.

Anonym sa...

Som dom bryr sig...

Anonym sa...

Klart de bryr sig. Som framgår av inlägget är identitet det känsligaste som finns när man leker normbryteri. Annars skulle inte folk gå omkring och känna sig "kränkta" stup i kvarten. Vilket de gör. Till leda. Förutom jag då.

/XY-manstransa-med-snopp-med-faiblesse-för-dito

Anonym sa...

Men frågade man ett par 1000 flator så skulle nog de flesta inte bry sig.
Queer identitet = förvirrad fjolla.

Andy sa...

Hahaha! I Löv "The House of 13 Lesbians"! Låter som en skräckfilm!

Anonym sa...

Och vad är poängen med att kalla andra nåt annat än det dom vill bli kallade? Mer än att säga att dom inte har nån humor om dom opponerar sig?

Stefan sa...

Äsch Petter gå över till att börja prata som jag gör när jag är på Idyll och liknande tillställningar: det är bäst att bara säga varelser om alla. För könsvarelser kan vara kränkande mot asexuella som inte vill framhålla att de har ett könsorgan av någon sort. Ibland brukar jag säga "vi var troligtvis fem som hade penis" för att särskilja på ett grovhugget och troligtvis kränkande sätt de som stod ut lite från de andra och ibland vågar jag mig rent av på att gissa om vissa av de med penis gillar andra penisar, men det gör jag bara inför mycket nära och förtroliga vänner.

Klart att alla ska kallas det de vill kallas i första hand. Men det är inte arrogant att tycka att folk kan säga till om det när man har fel istället för att känna sig kränkta. Men det vore ju en hemsk tanke om alla inte fick känna sig kränkt hela tiden. Det kanske är bättre att vi alla har små skyltar på oss, tycker jag.

Anonym sa...

Glöm inte att skyltarna måste finnas också i braille.

Anonym sa...

WTF? Att ”ta det som en komplimang” är väl det enda som möjligtvis vore ännu jävla tråkigare än att bli queer-indignerad!

J sa...

Anonym person är lika med anonym sexualitet? Varför sådant hemlighetsmakeri beträffande detta ämne?

Ngn sa ngnstans att "Nowadays it's not enough to just be Queer or an Old School Lesbian, now you have to be Queer WITH A TWIST".

J sa...

Anonym person är lika med anonym sexualitet? Varför sådant hemlighetsmakeri beträffande detta ämne?

Ngn sa ngnstans att "Nowadays it's not enough to just be Queer or an Old School Lesbian, now you have to be Queer WITH A TWIST".

Mårthen sa...

Fantastiskt citat! Jag tror att vi är många som blir så glada bara av att någon nämner oss, att vi struntar fullständigt i om de kallar oss vid fel namn, epitet och så vidare.

Lina sa...

What can i say, själgodheten frodas. Och det är ju den som kritiseras i artikeln. Tack för att ni så tydligt illustrerar poängen.

Anonym sa...

självgodhet? har jag missat något?

Petter sa...

Jag tyckte köttbikinin var fab. Synd att ni inte vann. Get over it. Så.

Stefan sa...

självgodhet? det är inte jag som säger åt dig vad som är rätt och fel. jag sitter inte på något facit. däremot bjuder jag in dig till vårt evenemang där du får göra din grej. det är skillnaden mellan dig och mig.

Anonym sa...

Som om kritiken skulle handla om att vinna eller inte vinna! Sedan när kan seriöst menad kritik avfärdas som brist på humor?

Ni att vi/de ska vara nöjda med att ni arrat en fest. Det var en fin fest, men ska man behöva utstå skit i den goda sakens skull? Är det transpersoners sak att ha humor för att bögarna vill ha rätt att kalla dem/oss för flator? Jag undrar om ni ens inser den grova transinkompetens/fobi som ni ger uttryck för.

Stefan sa...

som vi har sagt många gånger: vi är verkligen ledsna om någon har känt sig stött av detta kaotiska och på många sätt prövande och improviserade evenemang, men om ni inte var tydliga med vad ni ville kallas och någon sa fel – vad är den stora frågan? att kalla petter eller jean-pierre för transofobiker är en rätt konstig fajt...att göra det till ett exempel på förföljelse är bara underligt.

Petter sa...

Ok, brist på humor skulle kunna var fel om det gällde EN punkt, men det var ju också det där med att vi skulle vara rasister, anamma smala skönhetsideal, och vems vogue som fick ta plats...Ok, om det inte var det att ni inte vann, så var det att ni blev kallade flator. När? Jag minns i sanningens namn inte ens att jag kallat någon för flata, men den enda jag kommer ihåg i huset var hon med köttstyckena och jag kanske var transfobisk att tro att hon var flata, men hon hade ju kort hår, och tuttar inlindade i kött och slängde med en hammare, så det verkade vara det enda rätta titeln. (skämt) Så jag är ledsen om jag antog att det var ett hus av flator, men det kan bli så när man står på scen och ska introducera 60 tävlanden man inte sett.. Jag hade en show att hålla reda på, tror ni på allvar att jag ahde tid att se vem som var i vilket hus. I tumult på en fest så kan man inte beskylla alla som inte lägger märke till en för transfobi...
Synd att ni tog det personligt - men ännu mer synd att ni inte kan släppa det. En artikel är ingen. Två är en kampanj.