fredag 14 september 2007

Kate Garner Superstar


På PSB-mannens uppmaning så lägger jag upp en bild på min fabby partner in crime Kate Garner. Kate var med i popgruppen Haysi Fantaysee på 80-talet, som mest var ett skojigt konstprojekt, skapat av två klubbkids. Hennes kompanjon hette Jeremy Healy, och blev senare mega-dj under 90-talets superklubbshysteri.
Det finns en jätterolig anekdot i Boy Georges legendariska memoarer "Take It Like A Man", om bitchigheten och konkurrensen London klubbkids emellan (inget har förändrats på den fronten), när de forna vännerna Kate, Jeremy och George blir ovänner om ett par dreadlocks! George slog igenom först, och gav den vita geishabögen med dreads ett ansikte, varpå Kate och Jeremy kokade inombords. Vit fashion-rasta var ju deras look! De hade ju varit först med den på den lilla scenen av New Romantics, där man inte vågade drömma om att begå ett sånt oförlåtligt faux pas som att stjäla någons look! Alltså bröt ett klubbkidsens kalla krig ut, och Kate, Jeremy och Boy George pratade inte med varandra på flera år.
Efter popstjärnelivet blev Kate fotograf, och en fantastisk sådan. Hon har fotat alla arty freaks från Björk, Pete Burns och Sinead O'Connor till Hollywoods A-listestjärnor som Anjelina Jolie. Och mig förstås, jag är är äntligen musa! Vi har redan ställt ut foton i San Fransisco, och mer kommer. Det är så skönt att vara musa för Kate, för man behöver inte vara snygg. Det är bara att sätta en gammal TV på huvudet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Battle Hymns For Children Singing, klassiskt dålig skiva, men snyggt omslag.

malte sa...

Men hallå. Din stavning skulle få en redskin att gråta. Haysi Fantayzee hette de och inget annat.

Petter sa...

sorry fröken, rättat :)

Okänd sa...

Yay! För housegenerationen (finns vi?) är det lika stort som om du hängde med Ingrid.
Även om posten inte handlar om Healy vill jag bara säga - E-Zee Possee! Halllååå! Everything starts with an E? Inte?

Petter sa...

jag är också housegeneration! MC Kinky som toastar på "Everything Starts With An E" är en gammal kompis till mig

Maja K sa...

jag brukar inte bry mig om stavning men eftersom malte startade trenden så tänkte jag föreslå AnGelina med G
xo