tisdag 4 september 2007

What was she to do, where was she to go? She was out on her fanny!


Jag kände att efter denna orgie i "vi har så sofistikerad humor som inte gillar Monty Python utan bara John Waters första film och en brittisk teveserie som endast två puggor i Sverige känner till" så vill jag berätta hur vår humor ser ut när ingen tittar på.

Petter påminde mig till exempel nyligen om att jag under en fest vi hade illustrerade hur det såg ut när The Nanny var out on her fanny in the british meaning. Tyvärr har jag inga bildbevis, ni får använda er fantasi. Men ni kan tänka er nivån när jag försöker kastas ut på min framstjärt.

Ett annat långtstående skämt är min och Petters idé om att vi skulle skapa världens sämsta popgrupp som ändå var framgångsrik. Vi tänkte lite Cheeky Girls möter Crazy Frog och så skapade vi Mango Tango Girls med hittar som Let's Bubble!, (In the land) Na-na-na (We're the Mango Tango girls) och Your pussy is not an ashtray (som är deras socially conscious sång).

Det där skämtet muterade (med input från Andy) och är nu en musikal. Vi har hela intrigen nedskriven på ett kvittopapper från Pet Sounds Bar. Titeln bygger på en felhörning av texten till The Cheeky Song, vilket ju trots allt är smått genialiskt eftersom felhörningen också utgör temat för hela storyn.

Men det där är ostron och champagne i jämförelse med hur det brukar vara. Till exempel rapporterade någon om att Petter och Andy sprang omkring i Berlin och skrek "Äcklish!" genom glory holes. Vilket jag känner igen som en spegelbild av Petters "pule mig i køtterosen!"-orgie någon gång i London.

Döm själva. Är Bögjävlarna höjden av sofistikerad böghumor? Eller bottenskrapet? Och är allt Petters fel?

15 kommentarer:

Andy sa...

Vi är såklart bottenskrapet...

Tomas2 sa...

Var det League of Gentlemen du syftade på som bara två puggor i hela Sverige känner till?

Prisa gud för youtube! Nu kan vi bli fler.

Förföres!

http://www.youtube.com/watch?v=VWibh41-d7U

Daniel sa...

Ja. Det var League of Gentlemen. Jag kanske tar i, men det känns inte direkt som värsta mainstream-komedin...

Stefan sa...

League of Gentlemen är den bästa brittiska komediserien jag någonsin sett. Den är helt SJUKT bra.

När det gäller Mango Tango ska jag då säga att jag och Roger brukar mumla något om att puggor förr om åren brukade stå för sofistikerad wit när ni håller på som värst...

Sen är ju ert libretto till musikalen så klart genialiskt.

Carl sa...

Prisad vare Qruiser, där kan man ju fixa statistik.
Klubben "the League of Gentlemen" har 33 medlemmar, varav de flesta män boende i Sverige. Så jag tror nog att Daniel räknade fel med minst en tiopotens.

Vet skäms!
:-)

Johanna/RFSL Gävleborg sa...

Hej Petter, Roger, Stefan, Tomas och Daniel!
Jag och RFSL Gävleborg skulle bli väldigt glada om ni ville komma till Gävle en onsdag i kanske oktober eller november. Vi har samtalskvällar på onsdagar 18-21 och skulle bli glada om ni ville (eller någon av er) komma och prata om boken Bögjävlar.
Hör av er till mig, hellgren.johanna@gmail.com
Vänliga hälsningar, Johanna

Daniel sa...

carl, i jämförelse med Little Britains 1150 medlemmar så blir 33 två.

Anonym sa...

hahaha you're my wife now sketchen är det läskigaste/roligaste jag har sett i år.

Anonym sa...

Little Britain är en blek kopia av LoG, vilket de själva erkänner. Ibland kan 1150 människor ha fel, och 33 rätt. Fast det är bara SVTs inköpares fel.

Petter sa...

Jag blir helt paff av vilken skamlös och McDonaldskopia Little Britain är av L.O.G! Fat Fighters är ju rent av bokstavlig stöld av Pauline! I love Pauline..
Hursomhelst - jag och Andy var väldigt sofistikerade i Berlin! Att ropa äcklish in i ett gloryhole är ingenting mot kvällen när vi myntade 'Your pussy's not an ashtray!' Roger har aldrig hämtat sig!
Mango Tango Girls - The Musical.. allt jag kan säga är, vi har affischen - snart startar vi auditioner!

Petter sa...

Daniel - allt är val ditt fel, jag minns tydligt hur du lutade dig mot mig och startade hela cigarett i fittan-grejen..
Du vet att du inte kan göra så mot mig, jag fastnar ju på lågvattenmärken...

Daniel sa...

Ha ha. Jag kom på ett väldigt dåligt skämt och du fastnade i det. Det ÄR alltså ditt fel.

Men nu ska vi inte vara sådana. Utan dessa lågvattenmärken hade vi aldrig skrivit librettot till Never Ever Dance.

Andy sa...

Fast Roger skulle inte ha klarat av oss i Berlin. Allt var inte "Äcklisch" i ett golryhole (där för övrig den tyska versionen av sångerskan Jazz bodde). Glöm inte "jävla fittor", Zintrone-melisse", "Maizena", "Ett glas vin? Bara om du själv ska ha..." mm, mm...
Det var lågvattenmärken all over Berlin!

Tomas2 sa...

Dagens LoG är en klassiker av förståeliga skäl.

http://www.youtube.com/watch?v=EYUxxtrWiQk

Petter sa...

förresten så hade jag blivit lurad med det där om att 'jeg vill pule deg i kötterosen' skulle vara norska för 'jag vill knulla dig i röven', för när jag prövade det på en norsk (my chat up-lines are so charming), så svarade han bara: 'jeg' och 'deg' är de enda riktiga norska orden i den meningen...