lördag 8 december 2007

Vad jag skulle lagt på Maja Lundgrens säng istället för en barntröja...


I dessa reproduktiva tider är det viktigt att värna de få barnfria zoner vi har kvar efter att rökförbud och handikappanpassning (läs barnvagnsanpassning) har fått härja fritt. Som Roger påpekat i P1 flera gånger har stora delar av hbt-samhället sviktit oss och blivit breeders av den värsta sorten och vi får hänga fast vid de små sköra allianser vi har kvar som strider för en vuxenvärld. Tiggare har aldrig fått vara kinkiga så vi får söka oss till de få kvarvarande barnslösa inom heterovärlden för stöd.

På Modernista ska vi snart (äntligen) komma ut med det bästa ur Andres Lokkos samlade produktion på facila 1578 sidor. Bland de senste tillskotten i samlingen finns dessa tankvärda punkter som ni kan råka lägga i fickan på vänner och bekanta i fertil ålder (klicka på bilden för att kunna läsa om ni inte har ovanligt god syn) tillsammans med ett lämpligt urval preventivmedel.

12 kommentarer:

Stefan sa...

Å andra sidan förstår jag inte riktigt skillnaden mellan en pugga och ett barn när jag läser de här punkterna...

danne sa...

låter som många delar av hbt-världen

Ugglan sa...

Finns det inte en ganska tydlig sorg och bitterhet som lyser igenom. Eller är det bara jag som är heteronormativ?

Judd Nelson sa...

ugglan, det är bara vi som blivit vuxna som läser in sorg och bitterhet i medelålderskidsens fastvuxna 90-talshumor! De själva tycker fortfarande att de "svänger"! (Ja, det är sant!)

ebba sa...

skitkul

ugglan sa...

Jo, humorn förstås. Känns väldigt Spermaharen. Som ju fortfarande är roligt men på många sätt daterat. Men jag tänker även på själva tanken med barn. Lokko är förstås barnlös. Och någonstans så argumenterar han (om än med sin sarkasm) utifrån ett smakperspektiv. Att välja eller inte välja barn för att det är "dålig smak". Det känns väldigt sorgligt. Att inte kunna lägga av sig sitt smakperspektiv när det kommer till det rent privata och intima.

Stefan sa...

ugglan,

smak och anständighet är de bästa argumenten jag kan se för att våga motstå barn.

någon måste ju försvara den barnlösa kulturen, annars börjar vi alla bete oss som ett kollektiv av desperata hemmafruar hela bunten. med föräldrarskapet kommer genast behovat av att sluta svära och slipa ner vassa kanter.

ugglan sa...

Jo, barn är knepigt. Men utan att göra det till en politisk fråga, jag tycker att Lokkos smak går för långt och övergår i bitterhet. Jag kanske läser inte för mycket. Men är man så genomsyrad av smak att det slår igenom vid privata vägval (och inte bara film, musik etc...) känns det lite sorgligt. Utan för den delen ta ställning för eller emot barn. Om vi väljer att skaffa barn eller inte handlar ju om mer än smak.

ebba & danne sa...

det bästa med barn är att dom är könslösa

Anonym sa...

Det värsta med barn är väl ändå att de inte dör efter 12 år, som en hund. De är som sköldpaddor eller papegojor.

Technicolor sa...

Med tanke på all hysterisk skaffa-barnpropaganda vi frivilligt barnfria utstår ständigt och jämt så tycker jag faktiskt att ni föräldrar får ta att det drivs med barnskaffandet. För det är ju knappast kidsen som reagerar. Det sitter nog inga stackars femåringar på sin kammare och läser Andres Lokko och gråter.

Ugglan: Visst betraktas det i testen som "dålig smak" att skaffa barn, men det är ju humor och faktiskt bara en liten ynka text. Jag tycker att det är ljusår värre att vi som inte skaffar barn gång på gång IRL (både mellan raderna och öppet) betraktas som mindre mogna människor med ytligare livsinriktning och ses som personer som inte har förstått vad den sanna meningen med livet är. Dessutom väljs vi alltför ofta bort från det sociala umgängeskretsen hos personer som skaffar barn.

Att "inte kunna lägga av sig sitt smakperspektiv när det kommer till det rent privata och intima" är tyvärr något som personer med barn oftast har monopol på.

Stefan sa...

Technicolor: Jag skulle inte misströsta så mycket över att vi barnlösa väljs bort "i det sociala umgänget" av de avlande.