söndag 5 augusti 2007

Pride Is Over


Ordagrannt ur korvkön:
Jag: En fanta tack!
Heterokille: Hallå, träng dig inte!
Jag: Men jag ska bara ha en fanta
Heterokille: Vafan, lär dig umgås med folk
Jag: Umgås med dig eller? Jag tror inte det
Heterokille: Hallå, din vecka är slut. Festivalen e över
Jag: Men din festival tar aldrig slut
Heterokille: Vad snackar du om?
Jag: Nördfestivalen. Ät skit
Korvgubbe: Nästa!
Jag: En fanta tack!
Heterokille: Har du problem eller?
Jag: Ja, du är mitt problem. Taxi!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Ok, så var det reading eller shade?
Fierce hade varit att köpa honom en korv, nördfestivalen är slut...

Margaret Thatcher sa...

Nuke them!

Petter sa...

det var både reading och shade tror jag..

Anonym sa...

vem behöver en festival för att manifestera någonting? Döda identifieringen och att vara gay blir typ lika vanligt som att handla på IKEA, bögjävlar! Mvh Folkhemmet.

Petter sa...

absolut

Big Boy sa...

Ja, det börjar kännas som att vi har enfestival för festens skull och inte något att kämpa för... typ, vad ska vi ha i år? Jo, idrottstema... nästa år kanske tema korvkö he,he... Vill tacka för en apbra bok och schysst blogg... Stor kram

Stefan sa...

Alltså som Roger brukar säga i intervjuer har Pride en väldigt viktig funktion i bemärkelsen att vi tar över stadsrummet (nåja, Tanto i alla fall) och är i majoritet för några dagar så att man några dagar om året får uppleva hur det känns. På så sätt är det en viktig karneval i klassisk bemärkelse. Gamla studentstäder har ju sedan medeltiden karnevaler som gå¨r ut på att studenterna tar över universitetet och styr i några, vanlig karneval handlade ju ofta om att vända upp och ner på maktstrukturer och samhällsroller. Det är ett befriande rollspel. Och i den bemärkelsen tycker jag att Pride är strålande. Sen vet jag absolut inte om vi måste hålla fast vi dagens form och mall för det hela. Troligtvis vore det en dålig idé att göra om Europride som en större variant på årets festival.

Petter sa...

en rolig kommentar jag hört:
'Men vart ska alla som vill festa ta vägen under Europride? US Video?'

RIB sa...

när kommer er kommentar på karls inlägg om er dubbelmoral? jag kan inte hålla mig! BLOGGOSFÄRSDRAMA!!!!!

Tor Billgren sa...

Vad är det för jävla sätt att tränga sig!? Vet hut!

pugh sa...

Luktar lite bögmartyrskap om det här.
Pugg Pugg Pugh Rogefeldt

Anonym sa...

medeltidsveckan e fan ännu värre

Petter sa...

jag var totalmartyr - fatta att behöva vänta på sin fanta medan han ska senap och bostongurka. I am the gay christ

Anonym sa...

hur kan en bög dricka fanta??
hoppas det gick på ironikontot iaf

Petter sa...

jag har blivit helt obsessed med fanta sedan tomas och jag satt vimmelkantiga och helt borta på plaststolar i en rondell i berlin, och jag insåg hur gott det är med syntetisk apelsin

wee1 sa...

Jag kan faktiskt inte uppmuntra att tränga sig, jag kan faktiskt inte det. Hans respons gör det mindre illa, eftersom det var en rövhatt du trängde dig framför, men tänk om det hade varit en blyg och vänlig själ som gick hem och tänkte att "Alla bara tränger sig före mig för att jag är en blyg och vänlig själ, jag ger upp om att hoppas på ett samhälle där människor får respekt per default och inte för sina armbågar!" Tänk om det hade varit droppen i hans liv. Tänk om han sen hade tagit livet av sig för att han kände att han aldrig skulle klara av att leva i en värld där alla och envar tycker att man får tränga sig före just honom, och korvköincidenten hade varit sista droppen.

Jag tycker generellt inte att man ska tränga sig. För känsliga själar handlar det om mer än att vänta en halv minut till på sin korv, det handlar om att än en gång få bekräftat att man inget värde har, man har inte ens rätt till sin plats i kön, fast köplatser är en så hårt förankrad del av våra sociala konstruktioner.

Nu hade du tur och trängde dig före en dumming, men nästa gång kanske du orsakar en större depression.