onsdag 18 juli 2007

Tävlingsregler


Nu är det dags att anmäla sig till vogue-balen STHLM IS BURNING – på Debaser Slussen den 31:a juli – om man vill tävla i någon av kategorierna. (För er alla andra är det som en vanlig fest - det är bara att komma. Tävlingen kommer att hållas innan midnatt).

Ballroom-tävlingen gick klassiskt ut på att passera som något man inte var. Vi tar avstamp där, men tänker friare. Välj en kategori och gör en fabby tolkning av temat. Allt överskridande premieras. Du går en vända fram och tillbaka på catwalken och bedöms av jurymedlemmarna som ger följande poäng: Bögjävel (10), 8, 6, 3 och Madonna (0). Alla sexualiteter och kön är välkomna att tävla.

STEG 1

Välj i vilken kategori du vill tävla. Du får tävla i två kategorier om du har två helt olika outfits varje gång. Varje kategori är en egen tävling där vinnaren får en pokal.
Kategorierna är:
  1. Butch Queen First Time in Drag at Ball – en av de klassiska kategorierna. Termerna "butch", "queen" och "drag" får tolkas ganska fritt. Men det ska innebära någon form av överskridande av hur man representerar sitt kön till vardags.
  2. Femme Realness Workwear – ytterligare en klassisk kategori. Här gäller det att tolka orden "arbetskläder" och "femme". Kreativitet i tolkningen tillåts givetvis.
  3. Betongblomma – en uppdaterad kategori. Tänk kicker, betong, förort, hiphop, miljonprogram... associera fritt.
  4. Länge Leve Leila K - en specialkategori som hyllar Bögjävlarnas egen husgudinna. Tänk Leilas attityd och energi, tänk hennes olika looks, tänk fritt.
  5. Vogue – denna kategori står ut bland de andra och baserar sig på rörelser. Det handlar om att göra så fantastiska moves att man kastar "shade" på sina medtävlare. Låt dig inspireras av de klassiska vogueing-poserna och låt din personlighet prägla resten.
STEG 2
Välj om du vill tävla för ett House eller om du vill vara hemlös. Ett House är en sammanslutning av tävlande som hjälper och stöttar varandra (man tävlar individuellt, men för sitt house – dina housesystrar kan springa runt dig och heja på eller ge stöd, men man tävlar en och en) och hjälper till med smink och kläder. Varje House har en moder som leder sina barn. Det House som vinner flest pokaler tar äran och berömmelsen.

Om du vill tävla som hemlös är du on your own eller med stöd av ett icketävlande entourage.

STEG 3
Välj tävlingsnamn. Om du ingår i ett House är husets namn ditt efternamn. T.ex. om Apollo tävlar med sitt House of Virginism så är hans tävlingsnamn Apollo Virginism eller något annat förnamn som han väljer för kvällen. Om jag tävlar som Old Spice från House of Bögjävlar heter jag Old Spice Bögjävlar.

STEG 4
Tänk ut din outfit. Bjud med dina vänner som stöd. Öva in din attityd och dina moves. Ta ett djupt andetag och anmäl ditt tävlingen.

Meddela detta i anmälan:
a) Vilken/vilka kategorier du tävlar i
b) Om du tävlar som del av ett House eller som hemlös
c) Vad du heter och vad eventuell moder i ditt House heter + ditt tävlingsnamn för kvällen.
d) mobil och mail
e) om du behöver tillgång till loge


Skicka din anmälan till: bogjavel@bredband.net

För att vara säker på att du kommer med i tävlingen vill vi helst ha din anmälan senast den 25/7 men vi tar emot sista-minuten-anmälningar i mån av plats!

Har du generella frågor - ställ dem i kommentarerna. Vill du komma i kontakt med oss - maila.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan man tävla som butch queen om man är tjej?

Stefan sa...

Klart du kan! Men helst om du är butch till vardags!

Stockholm Grand Cru sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

vi är lite ute i sista minuten, men vi är House of Mombasa och undrar om det är ok och anmäla sig i dörren.

Willy Ninja forever

Petter sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Petter sa...

house of mombasa, maila sista minutens anmälan till: bogjavel@bredband.net