fredag 15 juni 2007

Natten Med Leila


Jag är fortfarande helt lyrisk. Gud finns och han är Leila K-fan. Stockholm är uppdelat i två läger - de som går runt med ett saligt flin och de som inte var på vårt releaseparty i onsdags. De slår sig själva nu - før vi skapade historia. Jag kommer gagga om det här på dødsbädden -detta otroliga faktum att Leila kom før att stødja vår bok, och uppträda på vår fest. I en månad har vi bloggat om hur komplett festen skulle vara om Leila kunde komma, mest på samma drømska sätt som ett barn ber tomten om en rymdraket. Ingen visste ju var hon befann sig, om hon nu inte satt inne.. eller så kanske ryktena om hennes død var sanna? Døm om min forvåning när jag dagen innan festen springer på Leila på stan. Vi snackar, jag spelar musik før henne och säger att hon bara måste komma till vår lilla fest.. Trashig som jag är så hade jag inte ens en flyer, utan rafsade ner detaljerna på en tidning och tänkte att hon aldrig kommer dyka upp. Spola fram till festnatten runt midnatt och partyt är inte bara i full gång, utan pretty fucking fabulous. Jag har just levererat min 30-tals kabaret "Heart Of Klaus" och knappt hunnit kliva av scen førrän en bekant liten solglasøgonprydd tjej viskar:"You look like Boy George - alltså inte som han ser ut nu.." Hon kom alltså. Folk kan inte tro det, när det børjar viskas att Leila sitter backstage och gør sig redo før sitt førsta gig på nästan ett decennium. Hon vill bara køra en låt - och propsar på att jag gør henne sällskap på scen. När vi så intar scen och jag introducerar "Ca Plane Pour Moi" lyckas jag inte skrika høgt nog i mikrofonen, før att øverrøsta publikens extatiska utbrott. Jag har aldrig sett en folkmassa reagera så. När låten tar slut viskar jag: "ja, nu har vi kørt en låt, är du säker på att du inte vill ta en till..? Leila är inte sen med att svara - "sätt på "Electric!"
Jag tror taket skall lyfta. Leilas 300 mest lojala fans måste befinna sig på vår fest - och de låter världen veta att de kan varenda textrad utantill. Feberyran vill aldrig ta slut, och när musiken dør ut kan ingen fatta vad som just hänt. Allra minst jag. Leila är en legend. I dessa menløsa Paris Hilton-tider, är hon en av de få som førtjänar att kallas stjärna. Essensen av allt Bøgjävlar handlar om. "Fuck it, or fuck you!"-attityden. Hon kliver av scenen och slukas av ett hav av kärlek, poserandes før smattrande kameror med ett rest långfinger, som en punk-Garbo.
"Jag tror på dig. Du kommer gå långt" säger hon innan hon springer iväg i regnet. Jag står kvar tårøgd, och lycklig. "Jag kom in før att kolla vad allt ståhej var" säger en straight kille som ramlat in, och tillägger fom i trans: "Jag kan inte fatta att det är sant! Leila K!" När jag samlat mig läser jag vad hon skrivit, när hon signerat mitt ex av Bøgjävlar:

"I love you forever and thank you from the bottom of my heart. Miss Fucking K"

Expressen har nu hakat på hysterin, och skriver idag en stor artikel om Leilas succé på Bøgjävlarnas Natt. Før er som inte har sprungit och køpt tidningen (skynda er innan den säljs ut) - så kan ni läsa här:
http://www.expressen.se/noje/1.722193

8 kommentarer:

psb-mannen sa...

Ännu ett skäl (DET STÖRSTA) på
hur OERHÖRT JOBBIGT det är att jag INTE var med på BÖGJÄVLARNAS NATT.
Jag blev så OTROLIGT GLAD när jag slog upp Expressen & förstod
att det som sas(DU?)på LANTZ I P1
var sant. Och det du beskriver om ditt möte med denna FANTASTISKA KVINNA, gör mig bara så LYCKLIG.
Jag har precis lagt in några LÄNKAR på min QRUISER-sida bla
MARC ALMOND "Tragedy". I vissa textpartier så stämmer den in VÄLDIGT MYCKET (som jag tror)på LEILA. Det var också skoj det
här hon sa om att du liknar GEORGIE BOY: HANS(&min)FÖDELSEDAG hade nämligen precis börjat......
/kent

slacker sa...

Jag önskar att jag hade varit där... Fan vad snygg hon var på bilderna i tidningen!

hank sa...

like i wrote in a previous thread, i'm so glad this happened - so please don't take the following question in a bad way:

when you write that leila said "sätt på Electric", does this mean she sang on top of full recorded versions OR on top of just the backing tracks?

i.e. could the audience actually hear her singing?

again, don't get me wrong: i'd have been happy just to see her doing her thang on stage - but must admit to being curious: was she still able to do the whole vocals bit without ANY supporting vocal tracks?

flopsy sa...

alltså, jag äääääälskar leila precis lika mycket som alla andra, men till skillnad från dem hamnade jag inte på marie l när det väl gällde. men har hört grymma rapporter från folk som var på plats! darn!

Tomas Olsson sa...

Bögjävlarnas Kikki Danielsson?
;-)

sophie sa...

f*ck f*ck f*ck att jag gick hem 3 minuter innan hon kom.....

ganesh sa...

Tack tack tack....

Grattis till (vad jag förstått) en helvetes lyckad realesfest och Bok.

Tack för att ni klär av shlagerfjollan och vägrar bli "pk-bögar".

X-tra KRAM till T i lugn förvissning om att du aldrig kommer att bli rumsren. All my love/Ganesh Uppsala

Anonym sa...

Skitkul och så jävla gay.
Det enda jag saknade var några 12-13 åriga filipinokillar som vi härliga bögar kunde gängknulla.
För pedofili är ju en del av gay-kulturen som får alldeles för mycket skit.