lördag 9 juni 2007

Den sjätte bögjäveln

Det är många som i perioder deltagit i vårt snart sjuåriga samtal kring pugglivet, det allmänpuggiga och puggkulturen. Vissa av dem är själva aktiva som skribenter kring puggteman som Karl Andersson (Destroyer) och Henrik Tornberg (Sylvester). Andra har mest varit praktiska doers som Daniel Bergqvist som skapade fenomen som Shamefestivalen och klubben Slick.

Men en som alltid brukar känna sig lite åsidosatt bland oss "textmänniskor" – som han brukar kalla oss andra – är bildmänniskan Andy Gunnarsson. Därför tänkte jag presentera honom lite närmare. Han har gjort vårt omslag och valt de glada typsnitten till våra bittra uttrop. Han är också den som tjatar på oss andra att inte vara så neggiga hela tiden (han brukar inte alltid föregå med så gott exempel själv). En pikant detalj är att han också har designat den vågiga Stockholm-pride-loggan. När chefen för Röhsska museet i Göteborg och tillika reklam- och designpuggan Ted Hesselbom såg vår bok utbrast han "Är det Andy som har gjort omslaget? Men då får jag kanske ställa ut boken på museet istället för att stoppa in den i bokhyllan".

Andy lever på Söder med sin lastgamla katta där han formgivnings-terroriserar grannarna med att synka allas "ej reklam"-lappar på dörrarna, pedantsköta gården och designa nyhetsbrev i föreningen. Nu senast har han färgkoordinerat däcken och ramen på sin cykel. På bilden ovanför ser ni honom inne i en jättevagina.

2 kommentarer:

wee1 sa...

Kan Andy flytta till mitt hus? Snälla?

De passivt aggressiva
gnällapparna i trappuppgången är sorgligt illa formgivna och det står för fan betongekorrar på den gemensamma trädgårdsplätten.

Stefan sa...

Vi kanske kan hyra ut Andy månadsvis?