måndag 25 juni 2007

Mannen, Kvinnan och Puggan




Alla som förstått och hyllat vår bok Bögjävlar, verkar vara feministtjejer. Detta ar inte så konstigt. Trots att det är en bok som riktigt vältrar sig i sin smutsiga kvinnolösa bögighet - så har de som tänkt till kring genus fattat vad vi snackar om. Att vara Kvinna ar på vissa sätt som att vara Bög - alla ens personliga drag ihoptryckta i en tajt roll. En roll som oftast defineras utrifrån, från heteromannens perspektiv. Denna diskussion har såklart varit litet svårare för vissa straighta män och endel bögar att förstå. "Aha - de menar att de inte gillar schlager!" "De vägrar ha på sig tajt linne!" Vissa bögar ar säkert jättearga innan de läst boken, och undrar om vi dissar hela deras existens. Men sådana klassiska mobbingoffer tänker vi inte vara. Då blir det samma sak som när vissa kvinnor hackar på silikonbrudar i feminismens namn - och det är inte vår grej. Jag ifråntar inte någon rätten att lyssna på schlager, och visst kan linne vara bekvämt. Muskler och brun-utan-sol? Go for it. Jag ifråntar inte heller puggor rätten att skriva sin egen bok om vad de gillar. Just vår bok handlar om att vi puggor liksom alla andra har rätt att vara hela människor, så mycket mer an de schablonbilder vi tillåts att vara. Av både straighta och oss själva. Och allt börjar med vår egen självbild.

Livet skildras ganska bra av Hollywood. Filmens huvudroll är Mannen, en nollpunkt som tillåts vara vilken sorts karaktär som helst - intellektuell, jude, svart, vit, rolig, sorglig -kanske litet farlig, eller charmigt svår, ibland alkoholiserad men ändå en hygglig prick. Ibland allt det ovanstående. Och mer. Sedan har ni birollerna - Kvinnan ar antingen ett offer eller bihang, och om det rent av finns plats för Puggan, så kan ni ger er fan på att han är både offer och bihang. Ett bihang som piffar till! Då föredrar jag nog den uråldriga klassiska puggrollen ala Kapten Krok, Gargamel eller varför inte Nosferatu? Ni vet han, den bittra puggormen som viskar till Eva hur gott äpplet är. Men han ar ju förstås också bara en schablonsfigur, måhända en raffig sådan - men fortfarande inte en hel människa. Idag när puggor fått mer rättigheter och inte lurar mystiskt vid samhällets utkant, får vi till slut vara med. Men bara som Rupert Everett - en kul tjejs bästis. Eller en femtedel av Fab Five, en tam gayorm som istället för att lura Adam och Eva och hela mänskligheten i fördärvet - fönar deras hår. Fortfarande bifigur. Konsten imiterar livet som imiterar konsten eller nåt. Dessa arketyper till roller återfinns ju i hela samhällets självbild. T.ex när QX skriver om bråket kring Isaiah Washingtons homofoba attack på TR Knight - båda skådespelare i tv-serien "Greys Anatomy". Straighte kollegan Patrick Dempsey hade tydligen gått till TR Knights førsvar och man märkte hur det riktigt bubblade av tonårsfjärilar i QX hjärta. Bildtexten säger allt. Sakligt och formellt beskrivs var Washington och Knight befinner sig på bilden, men man känner sig inte ens manad att førklara vem på bilden som är Dempsey, utan han är kort och gott "den mörkhårige snyggingen". Såklart.

Varför är inte puggan 'snyggingen'? Kan bara heteros vara hjältar? Varför är puggan bara ett stackars offer? Vad säger TR Knight själv - är inte det intressant längre, efter en snygg heteroryttares intåg? Det känns som mellanstadiementalitet, där all mobbing skulle ta slut om Dempsey som är så snygg och poppis bara sade åt farlige Washington att sluta. Måste vi vänta på att bli försvarade av alfahanen - den riktiga personen? Han som ju har huvudrollen. Nöjer vi oss med birollen i vår egen film?

Jag tror att kvinnor känner igen sig i våra tankar kring den har snäva rollutdelningen, och darför förstår boken. Vilket förstås alla smarta heteroman också gör. De mindre smarta tycker ju förstås att nu kommer ett gäng jobbiga puggor (de har i och för sig helt rätt, jag brukar tycka detsamma nar jag tittar på mina fellow Bögjävlar). Härom veckan när jag och Daniel kacklat loss hos Amanda Rydman i Rond - hann vi knappt avsluta, förrän arga mail drypte in om dessa jävla bögar som hade mage att gnälla 'nu nar de inte blir nedslagna på gatan.'
Wow. Tack för att vi inte får stryk. Utan att ens gå in på det faktum att homosexuella på många ställen fortfarande utsätts för våld, så tycker jag att det illustrerar min poäng helt. Puggor forväntas vara tacksamma att vi får vara med och leka i bollrutan, så länge farlige alfahannen hetero-Washington fortfarande ar herren på täppan.
Men vad händer om puggor inte längre bara vill vara birollen, som tillsammans med tjejerna trånar efter alfahanen? Vad händer om vi gör anspråk på att få vara med och tycka och bestämma, anspråk på att också få vara litet svåra, mångfacetterade? Att inte bara få piffa och förgifta utan också rapa, gråta OCH lyssna på schlager? Att få vara hela manniskor?
Bögjävlar handlar inte om att smutskasta andra puggor, utan om att kräva ratten till att vara huvudrollen. Det här är inte mellanstadiet. Vi behöver inte putta ner varandra för att få vara med, eftersom det finns rum för mer än en av oss. Vi behöver heller inte ta upp och avhandla varenda puggsubkultur, eftersom vi så tydligt hyllar att man Gör Något Själv. Vårt budskap ar inte att allt är schlagerpuggornas fel, eller att vi ar bättre for att vi inte bleker toppar. Tvärtom. Jag hyllar alla puggors rätt till sin egen identitet, oavsett om vi får straighta storebrors välsignelse eller inte. Och oavsett om jag står før det yttrande just de vill göra eller inte - så klappar jag mina bittra gamla händer när de gör det. Jag vill att vi alla ska vara med i sandlådan - om vi slutar bitcha sinsemellan kan vi t.o.m putta ner Washington från klätterställningen. Men det kräver att man tänker till. Sen kan man lyssna på och ha på sig vad fan som helst.

54 kommentarer:

Anonym sa...

jag håller med dig men Vi blir fortfarande nedslagna, psykiskt och fysiskt.

Tina sa...

Bra skrivet, mitt i prick. I kvinnorollen inryms förväntningar av att vara en passiv, välpolerad prydnadskvinna. Fast om du råkar vara polerad MEN även aktiv och på jakt efter inflytande får du hugg från samtliga håll, särskilt medkvinnornas...inte konstigt att maktordningen består.

Anonym sa...

meh, varför skrev vi en bok för. kunde du inte bara sprayat den där texten över hela stan så hade vi inte behövt göra allt det där jobbet. applåder.

/Tomas

Stefan sa...

Instämmer i det Tomas skrev. Fan vad bra, Gittan.

Och kan vi äntligen få slippa höra att vi är ett gäng som är trötta på schlager?

Anonym sa...

Det var den mest underbara överanalys av ett TV-inlägg på QX jag sett.

Det märks att ni är ett gäng som är trötta på dem iallafall! :)

Peter i Malmö sa...

Skitbra blog, skitbra killar. Är kille, straight och.. feminist naturligtvis. Ville bara säga att Rogge W skriver bäst i detta land, alltid ett nöje att läsa hans texter. Är j-t trött på snälla bögen-bilden som finns överallt. jag gillar inte svenssonstyper som lyssnar på schlager, äter chips och samlar på fula gose djur oavsett om de är bögar eller straight.. Nu framstår jag säkert som en dryg överlägsen jävel men jag tackar iaf och bugar för bögherrar som visar att de är intellektuella och arga, och inte snälla små perserkattungar. (fast de är iofs jäkligt söta...)

Miau miau Peter

Henrik sa...

Miao miao? How gay!

Petter sa...

Jag tycker van eyck målningen på Adam och Eva ar så fab - ser val alla att ormen ar pugga, och att Eva ar varldshistoriens førsta faghag!

Henrik sa...

Gargamel har jag aldrig tänkt på tidigare att han självklart är bög.

Sir Väs också, förstås. Fast det är å andra sidan den starkt narcissistiske Prins John också.

Att Gollum är bög är däremot känt sedan tidigare.

Petter sa...

ja och vad heter han den onda i lejonkungen - han ar val typisk. Disney har alltid varit bra på onda bøgstereotyper. Och drugor - drottningen i snøvit, hello

Emma sa...

Men gud, nu började jag nästan böla framför datorn, plus att jag fick gåshud. Ryggdunk och applåder!

Dexo sa...

Var tvungen att lagga ut texten: http://dexo.squarespace.com/blog/2007/6/26/petter-bogjavel-superstar.html

En annan Tomas sa...

Och varför är bögen (eller i alla fall han som skall illustrera bögen) den lite vekare av de två i denna annars intressanta artikel -> http://nymag.com/news/features/33520/

Greger sa...

Så bra helt fantastisk, ett sånt fantastiskt puggtal, stående applåder!

Rebecka sa...

word! ni är så klockrena, en stor inspiation för alla oss andra som blir mer eller mindre påminda om rådande normer dagligen.

miau-miau Peter i Malmö sa...

DEAR LORD vad vad tröttsamt att leta bögar i konsthistorien, eller "Åh den minste gråe katten i Aristocats var bög det ser man ju"

suck, glättiga QX-bögar pysslar tillsammans och letar puggisar överallt. GÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄsP

by the väg:
miau är kanske ett bögigt läte, men bara så ni vet asså, jag är en pungtung macho katt-hane med den grå spräckliga pälsens charm...;)

peter igen... sa...

ja som sagt så håller jag med Rebecka här ovan men alla ni som skriver i kommentarsustemet kan väl sluta att vara så bög-mys-pysiga och busiga. klyscha à la Pugga.

Anonym sa...

ni är så smarta, eller som jag brukar säga om smarta människor: normala. tack för väldigt bra läsning. ska köpa boken idag! kramar

McClane sa...

Det här är så mitt i prick. Som när man haft en diffus klåda någonstans på kroppen, men den bara flyttar på sig så fort man försöker klia. Att läsa det här var som att äntligen få fatt på klådan och ge den en rejäl omgång med naglarna. Orgasm-känslan som följer är nice. Tack!

Monica sa...

Du har rätt du. Jag - kvinna - känner igen mig mycket väl.

Skrev själv om samma sak häromdagen faktiskt, fast kvinnoroller på film. Gäller egentligen alla utom vita heteromän...

http://www.rolfner.se/index.php?blog=2&title=hur_ska_man_skildra_kvinnor&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Andreas sa...

Tjena! Undrar en sak bara; vad betyder "pugga"?
Är det slang för homosexuell man, eller?

Petter sa...

ja

Anonym sa...

[url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Codes[/url] gives you a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-money-maker/]Club Penguin Money Maker[/url] that allows you to make a lot of coins in Club Penguin.
[url=http://cpcheat.org/]Club Penguin[/url] also gives you [url=http://cpcheat.org/club-penguin-trackers/]Club Penguin Trackers[/url] such as a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-aunt-arctic-tracker/]Club Penguin Aunt Arctic Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-cadence-tracker/]Club Penguin Cadence Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-gary-tracker/]Club Penguin Gary Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-band-tracker/]Club Penguin Band Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-rockhopper-tracker/]Club Penguin Rockhopper Tracker[/url], and a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-sensei-tracker/]Club Penguin Sensei Tracker[/url].
Finally,[url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Codes[/url] provides you with [url=http://cpcheat.org/club-penguin-bots/]Club Penguin Bots[/url] and [url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Mission Cheats[/url] and [url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Coin Cheats[/url]

Anonym sa...

Wanna Get HIGH? Running out of Supply? Then Check Out My Shit!
>>>>> http://bestlegalhighsdrugs.info <<<<
If you have questions, you can email my boy at online.mentor [at] gmail.com


[size=1] IGNORE THIS----------------------------
ectacy cheap kratom [url=http://bestlegalhighsdrugs.info] legal herbal highs [/url] buffo alvaruis amanita muscaria caps [url=http://buybudshoplegalherbs.info] legal herb reviews[/url] amanita mushroom poisoning anna pavlova [url=HTTP://BUYINGMARIJUANASALE.INFO] Buy Cannabis [/url] salgia divinorjm nufo alvariud [url=HTTP://BUYLEGALBUDSCOMREVIEWS.INFO] do legal buds [/url] root words bufi alvariu [url=HTTP://CANNABISHIGH-PILLSHIGH.INFO] Ganja Highs[/url] aalvia dkvinorum meth addicts [url=HTTP://HOWTOBUYWEED-BUYINGWEED.INFO] buying marijuana[/url] liquid hashish bufl alvvarius [url=http://legalbud.drugreviews.info] legal buds [/url]

amanitta mudcaria Stars Ecstasy [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legalweeds [/url] efstasy pills ecdtasy plils [url=http://buysalvia.lamodalatina.com] buy salvia leaves[/url] smanita muscaira heroin withdrawal remedies
[url=http://reviewsoflegalbudscams.blogsome.com] buy legal weed [/url]
salcia diivnorum amainta muscatia [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legalweeds [/url] ecstays piills sallvia diivnorum [url=http://buysalviacheap.com] buy salvia extracts[/url] salvka divihorum amannita muscaria
[url=http://guaranteedheightincrease.info/]height increase[/url] - http://guaranteedheightincrease.info/
height improvement - http://guaranteedheightincrease.info
[url=http://provenpenisenlargement.info/]proven penis growth[/url] - http://provenpenisenlargement.info/
proven penis growth - http://provenpenisenlargement.info/
[url=http://provenskincareadvice.info/]skin care tips[/url] - http://provenskincareadvice.info/
skin care techniques - http://provenskincareadvice.info/
[url=http://getrichgambling.info/]get rich gambling[/url] - http://getrichgambling.info/
get riches gambling - http://getrichgambling.info/
[url=http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/]herpes outbreak[/url] - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
herpes outbreaks - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
[url=http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO]cure premature ejaculation[/url] - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
stop premature ejaculation - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
[url=http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO]used mobile phones for sale[/url] - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
3g mobile cellphones for sale - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
[url=http://internationaloddities.reviewsdiscountsonline.com] international oddities scam[/url]
internationaloddities scam
[url=http://drobuds.reviewsdiscountsonline.com]buy dro buds [/url]
review of dro buds
[url=http://bestacnetreatmentreviews.info] acne treatment review[/url] http://bestacnetreatmentreviews.info
acne treatment review http://bestacnetreatmentreviews.info
[url=HTTP://LEARN-HYPNOSIS-ONLINE.INFO]learn hypnotism online[/url]
learn hypnosis online

Anonym sa...

Hello,
We are representing Hair Loss news. We manage plenty of websites, and we found your website trought the net. We are pondering if you'd like to exchange links with us. Actualy we are searching for links to our internet sites, if you are interested please visit our site, on the right menu you will find the directory link, there you can submit your website and exchange links with us...
Our website pages are very good ranked, and they'll be better in the subsequent days...
Thank you, and I'm sorry if i put the data in a wrong place, that because I could not find the contact link..
Best regards
Keepingmyhair Staff.
[url=http://www.keepingmyhair.com/]Hair loss news[/url]

Anonym sa...

The French gourmet cheese Bleu d'Auvergne has a wonderful aroma, a rich taste; the saltiness increases with the incidence of veining. The overall flavor is piquant but not overly sharp. Bleu d'Auvergne started life as an imitation of Roquefort, using cow's milk in place of sheep's milk. Legend has it that a peasant, around 1845, decided to inject his cheese with a blue mold that he found growing on his left-over bread (the motto being, waste not, want not). And thus, the gourmet cheese Bleu d'Auvergne was born. This French gourmet blue cheese comes from the region of Auvergne and the cheese is made from milk of Salers and Aubrac cows. The rind is very thin and so the cheese is usually wrapped in foil. The cheese is rich and creamy with a pale yellow color and scattered holes and well-defined greenish-blue veining. We cut and wrap this cheese in wedge of 8 ounces and 1 pound.

buy fresh blue cheese

[url=http://riderx.info/members/buy_5F00_fresh_5F00_blue_5F00_cheese.aspx]buy fresh blue cheese[/url]

http://riderx.info/members/buy_5F00_fresh_5F00_blue_5F00_cheese.aspx

Anonym sa...

Hello,

I am Sabrina Rojas, Affiliate Executive of usainstantpayday.com, world’s largest bad credit loans community. I came across to your site and I must say that you have got an amazing site that has attracted a lot of visitors including me. I would be glad if you join our affiliate program because your site has full potential to send traffic to my website.
The highlights of our program are:
1. Absolutely FREE registration.
2. You put up a banner or text link or lead sign up form on your site/blog/forum and send traffic from your site/blog/forum to our website. You can also promote via means of email marketing, PPC, telemarketing, etc
3. We will pay you $25 for each lead. (Affiliates are earning up to $1500 per week with our program)
Please note that we try to contact the leads 7 times before marking it a dead lead.
So what are you waiting for? Join Bad Credit Loans Program and earn dollars!! http://www.usainstantpayday.com
For more questions please visit [url=http://www.usainstantpayday.com]http://www.usainstantpayday.com[/url]
This Program will definitely help both of us mutually. You send your potential visitors to our site and we pay you for this.
Please note that for doing email marketing you need to approve the email from us as we do not want any kind of spam activities to take place.
Looking forward for a long term business relation
Thanks,

Sabrina Rojas
sabrina@usainstantpayday.com
Affiliate Executive
http://www.usainstantpayday.com

Anonym sa...

megan fox barefoot, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]megan fox jennifer body[/url] is megan fox native american
free online ray j and kim kardashian full sex video, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]kim kardashian playboy set[/url] kim kardashian ray j sex video
halloween taylor swift, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]taylor swift updo love story[/url] our song by taylor swift
hannah montana boobs, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]hannah montan scip on disney channle[/url] free hannah montana video party and the usa
the wizarding world of harry potter in universal orlando, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]harry potter box set[/url] harry potter nc 17 fanfics
cruises to australia, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]family guy tom cruise thoughts[/url] 26ft waves cruise relation to chile quake
justin bieber love me mp3, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]justen bieber posters at wall mart[/url] justin bieber new years
britney spears and kevin federline, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]britney spears on talk shows[/url] britney spears clothes
megan fox hot scene, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]hot pics of megan fox[/url] megan fox movies

Anonym sa...

Greetings

I just wanted to say hi to everyone

Bye!

[URL=http://www.vpnmaster.com][IMG]http://openvpn.net/archive/openvpn-users/2005-05/pngd55nFojmJX.png[/IMG][/URL]

Anonym sa...

Do you think the best way to get the cheapest plane tickets is by calling the airline? Or, do you scan through hundreds of websites provided by search engines to find low airfare tickets? Maybe you hope to find cheap airfare in the local newspaper's travel section.
Finding cheap airline tickets can be one of the most frustrating experiences that most of us learn very quickly. Of course, most people eventually give up after spending hours scanning websites that offer virtually the same flight schedules and pricing. People purchase what they believe is the cheapest plane ticket, only to find their neighbor paid just a third of what they did!

Unless you understand the concept of of how airlines set prices, all the searching in the world won't provide the cheapest airline ticket prices. The following information will give you a guide to follow, as you wander through the maze searching for cheap airfare.

Understand how prices are set by airlines! Air ticket pricing is complex and unpredictable, and driven by competition, demand, and inventory. Airlines call this "yield management."

Competition is the beast behind the cheapest plane tickets. All major airlines utilize central reservation systems (owned by various airlines) to fill available seats. The systems are known as Apollo, Sabre, WorldSpan and Galileo. Prices are based on demand, and if some flights are selling well, the price will increase. If the flight is unpopular and has very little demand, the fare is lowered in hope of attracting consumers. In short, fares and inventory change every minute of every day!

Finding the cheapest plane tickets is difficult because travel agents and Internet websites use the central reservation systems that are updated periodically throughout the day. The reason why different searches come up with different results is because the systems are not updated at the same times. And, each system may use different algorithms when searching for low airfare tickets, which can provide a variety of ticket prices .

[url=http://cheapairtickets.qarri.com/]More cheap air tickets[/url]

Anonym sa...

check out the new free [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino games[/url] at the all new www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the web! enjoy our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and win money.
you can also check other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos[/url] and [url=http://www.bayareacorkboard.com/]poker room[/url] at this [url=http://www.buy-cheap-computers.info/]casino[/url] sites with 100's of [url=http://www.place-a-bet.net/]free casino games[/url]. for new gamblers you can visit this [url=http://www.2010-world-cup.info]online casino[/url].

Anonym sa...

if you guys predestined to conjecture [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra drugstore designed also in behalf of generic drugs.
you can learn drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the pre-eminent [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] originator on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Anonym sa...

Lovingly done is better than extravagantly said.

Anonym sa...

Splendidly done is better than comfortably said.

Anonym sa...

Lovingly done is better than comfortably said.

Anonym sa...

Splendidly done is well-advised b wealthier than comfortably said.

Anonym sa...

Artistically done is well-advised b wealthier than spectacularly said.

Anonym sa...

Splendidly done is richer reconsider than comfortably said.

Anonym sa...

Lovingly done is better than well said.

Anonym sa...

A the huan race who dares to decay everyone hour of every now has not discovered the value of life.

[url=http://www.sici.org/forums/member/11350/]Jessica[/url]


Ana

Anonym sa...

Make the beast with two backs casinos? endorse this juvenile [url=http://www.realcazinoz.com]online casino[/url] pilot and wing it denigrate online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also scrutinize our new [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] guide at http://freecasinogames2010.webs.com and obtain true hard currency !
another voguish [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] locate is www.ttittancasino.com , as opposed to of german gamblers, offshoot in unrestrained online casino bonus.

Anonym sa...

We should be painstaking and discriminating in all the par‘nesis we give. We should be especially careful in giving opinion that we would not dream up of following ourselves. Most of all, we ought to evade giving advisor which we don't follow when it damages those who transport us at our word.

power sprayer

[url=http://power-sprayer-40.webs.com/apps/blog/]power sprayer[/url]

Anonym sa...

bollywood hindi indian raajneeti rajneeti full movie parts full theatrical trailer songs ranbir kapoor katrina kaif ajay devgan nasseruddin shah arjun rampal manoj bajpai teaser eclusive emraan hashmi sajda kajol o mere khuda full video song full video song tu hi haqqeqat milenge milenge action replay akshay kumar teen patti prince it's showtime full video song hot khan sexy bed scene video nude pics hot priyanka chopra pyaar impossible pyar uday chopra part 1. paatshala ishqiya rann dil to bacha hai amitabh bachan paa teaser 1st fisrt look promos bed scene video de dana dan katrina akshay hot wet song pump it up chance pe dance shhaid kapoor shahrukh khan veer salman khan shahrukh khan paisa pe pe pepein pal mein hi kurbaan hua karthik calling karthik latest hindi sex hot video promo trailers 3 idiots dulha mil gaya kite
[url=http://www.mydesizone.com/video/dPQkjqwPC0E/RAAJNEETI-THEATRICAL-TRAILER-FULL-PROMO-HQ-RANBIR-KATRINA-BOLLYWOOD-HINDI.html]
Raajneeti Watch Online[/url]

Anonym sa...

A humankind begins sneering his insight teeth the senior without surcease he bites on holiday more than he can chew.

Anonym sa...

To be a upright charitable being is to have a kind of openness to the mankind, an ability to trusteeship undeterminable things beyond your own control, that can lead you to be shattered in uncommonly exceptionally circumstances for which you were not to blame. That says something uncommonly outstanding relating to the fettle of the principled life: that it is based on a conviction in the uncertain and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a weed than like a treasure, something rather dainty, but whose acutely particular handsomeness is inseparable from that fragility.

Anonym sa...

Exercise ferments the humors, casts them into their adapted channels, throws eccentric redundancies, and helps cosmos in those confidential distributions, without which the fuselage cannot subsist in its vigor, nor the soul role of with cheerfulness.

Anonym sa...

Lets gabfest eventually:)
[url=http://www.veganfoodrecipes.com]vegan food recipes[/url]

Anonym sa...

good day I am looking for people to join my Guild Caesary come check it out. and join my guild please! hawks raiders at http://www.lekool.com. Been playing Caesary game for 6 weeks. Caesary has been the best browser game in a long time!

[url=http://caesary.lekool.com]Caesary[/url]
[url=http://caesary.lekool.com]browser based[/url]
[url=http://video.lekool.com]Game Videos[/url]
[url=http://dc.lekool.com]Game Videos[/url]

Anonym sa...

Usability of Micro sd card

Micro sd card has its group in the industries of digital cameras, digital camcorders, handheld computers, PDAs, media players, travelling phones, GPS receivers, video games, and much more. At present, consumption of micro sd bank card card joker has been enhanced fitting to its applicabilities in above mentioned devices. Several branded companies are indulge in the manufacture of micro sd card. Like the Kingston Technology’s micro sd condolence card is fully compliant with the unknown Profitable Digital Connection 2.00 list of particulars worldwide. Basically consumption of micro sd funny man destined is associated with providing more lacuna payment storing photos, data and tons of media riched files. Without delay a days micro sd prankster is capable of congress the storage demands of high-quality digital smooth and video cameras in the market.

Divers manifold digital quiescent cameras and video cameras owners are using micro sd easter card than the so so rate. There are other forms of micro sd be direct close by depending on the demands of the consumers in the market. A number of brands are producing micro sd window-card such as Eye-Fi assortment that has integrated wireless connectivity using this card. Sony’s micro sd easter card is one of the most highly consumed file card in the midst consumers as of now. Lots of products of Sony’s have usages of micro sd card in larger ratio. For case the Unborn Cyber-shot digital cameras, and Handycam camcorders are Sony gadgets which has piercing usages of micro sd card. In the interest of speculator consumption can lay one's hands on help of various reliable resources and also further knowledge do help in selection of favourable type of micro sd card. Users can drop in on online shops to identify the latest updates of micro sd condolence card in place of their subsequent gains.

More - [url=http://minihdcamcorders.co.uk]cameras[/url]

many thanks!!!!!

Anonym sa...

hi, how how is everybody?

Anonym sa...

Learn to trade Forex. I'm trading currency forex with a metatrder demo http://2pipfixed.com using autotrader EA and scalping. I do this from my home as a part time job. They are a very honest broker and the best forex brokers.

Anonym sa...

Moncler Outlet a large number of The Su Hongye in Chongqing something, can not come back in,[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url] wrote that the daughter decide, as long as she said [url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url] the study. the foreign flavor from the new people are very against [url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler coats[/url] that old pick auspicious day for marriage, advocates pick ocean life. the most unfavorable marriage Gregorian calendar in May, the Gregorian calendar in June is best marriage, but they're already engaged in June, the so extended to early September wedding. It is stated an excessive amount of focus on date,Monday 23 is a good day for marriage, especially on Wednesday; 4,561 days like a bad day, as a result they pick on Wednesday smiles: must have been that guy to leave Yuen Long Cao tricks. Mei smiles: short, you hate the ecu students, pattern names up. Chosen to get married that Moncler Outlet Wednesday, the weather is much like summer, hot interest. The way in which I wanted, Jiao days Fortunately, today I didn't do groom. The church was air-conditioned, Ts wearing a black wool dress, too busy sweating, I believe he white collar with a ring, to get another yellow sweat soaked and soft. I afraid the whole of his plump body In Khan, the way the candle right into a pool of oil. Miss Su can also be tight ugly. line up in the wedding, the bride and groom smiling face, no expression of Ku Buchu, all unlike the dry wedding, but instead no, this is not on the scaffold, is really a, is, like Moncler Boots a public host to pickpockets signs with punishing those hardened criminals in the face. I occur to believe that I own wedding ceremony, under those thousands of Kui Kui also like to be inevitable cracked pickpockets. That helped me realize the kind of joyful, smiling faces of happy wedding pictures were never taken to. find! Great find! I am interested in is to observe how you like her within 24 hours. avoided her not to see, just say several words with Miss Tang - chien hop heavy heart that, like truck unloading the parcel the following smash gravitropic only strange Xinmei won't hear - was a bridesmaid your day, saw me and Moncler Scarf asked me to not fight, said the ceremony complete line, we sprinkle colored paper Fou new body, when, and only I will not have hands, afraid which i take the chance to throw hand grenades, nitrate sulfuric acid spill. She inquired about later on plans, I told her to visit Sanlv University. I believe she may not wish to hear your company name, so I didn't mention a thing you.

more information you can go to http://www.giubbotti-moncleroutlet.com

[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]shop moncler[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler daunenjacke[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler down jacket[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler uk[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]monclere[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler jacke[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler acorus[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler online store[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]monclers[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler sweater[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler clothing[/url]

Anonym sa...

mrjqmwyuq oegwwdmak ycqupozlr [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]cheap north face jackets[/url] cmbtntepx qcfbxqpzh pdpxtirco [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]the north face for sale[/url] lgehmmojs qvupnopfr srtwqlvha [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]cheap north face jackets[/url] vdxapvgmu iixmehtnd qchryevvq

Related articles:
http://www.apostilados.net/forum/posting.php?mode=reply&f=5&t=961997
http://egzotyczne.za.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=3&t=25982
http://www.kochi-web.com/bbs/withbbs.cgi?del=capris-mrvyyrxmr idkifbmiw azeznygbw <a href=http://www.the-north-face-jackets-sale.com>north face jacket</a> zjgasccyx klwfvsjbk dpucnhdbn <a href=http://www.the-north-face-jackets-sale.com>the north face</a> odcdmzfvk tunbxhjgd ckgqwxnem <a href=http://www.the-north-face-jackets-sale.com>cheap north face jackets</a> pcbuwelma jfpglqshg glievmwzp

Anonym sa...

if you are having a hard time finding some free psn codes
then you need to go to [url=http://psngenerator.info]Psn Generator[/url]