lördag 19 maj 2007

BitchfightOkej, nu ska jag starta bitchfight med både Tomas och Daniel. Jag tycker Tomas var litet val hård i sin diss av Kate Garners utstallning (ok, han dissade inte mitt inslag, vilket var tur for honom for jag art directade det). Jag håller med om att hela klubbkid grejen inte kanns sa frasch, men hallå din gamla hora- Leigh Bowery, Pete Burns och Jt Leroy - det transcenderar någon sorts naff klubbkultur. Kate Garner var ju faktist med och skapade dagens klubbkultur på 80-talet, nar hon och Jeremy Healy i Hayzee Fantayzee var med i karnan på den kreativa scenen i London. Sen håller jag daremot helt med Tomas om hans diss av journalister som vurmar kring att nagon tar på sig flor pa BoomBox.

Har borjar min bitchfight med Daniel - som just skrev en vurmande BoomBox artikel i Quest. Daniel, du glomde namna att BoomBox inte alls ar kreativt, att all ara som Richard tar åt sig egentligen ar underground klubbar som Kashpoints. De var den riktiga outsider-konsten i London, och handlade om art terrorism med en aubergine fasttejpad i pannan varje dag - inte før att hajpas av modetidningar! BoomBox ar kul, men det ar inte innovativt. Om inte New Rave hajpen skapats av NME och outsiderklubben AntiSocial flyttat till Shoreditch skulle ingen kla ut sig på BoomBox vilket de inte gjorde før ett halvår sedan. Journalister ser toppen av isberget och tror att det skapades dar liksom. Det ar bara modehajp! Kashpoint handlade om att alla egentligen høll på att svalta ihjal i sina councilflats, men tog på sig en burka eller en halv kinarestaurang och gick ut och skrek - inte mode.
Har ar en lank till Kates bilder, med min Baddlover session.
(Obeservera Booby Tuesday's look, som skapats av Lee Benjamin, som aven gjorde Leigh Bowery's liknande look. Du namnde att modevarlden apat efter tekniken med lappstift på natstrumpa - den går alltsa tillbaka till Leigh Bowery, inte BoomBox..)
http://www.varnishfineart.com/artwork/

6 kommentarer:

Tomas sa...

Agreed, men det gör inte bilderna intressantare. Leigh Bowery-bilderna är ju klassiska, visst. Men jag har sett betydligt bättre bilder på the artist formerly known as JT Leroy. Och Pete Burns-bilderna...liksom varför inte bara kolla in David LaChappelles Amand Lepore-bilder? De är mer tekniskt fulländade Det kändes som nostalgi som ville presentera sig som något nyskapande. Eller ett who's who av hennes excentriska vänner. Det hade gått att göra intressantare kompositioner vilket bilden på dig tydligt visade.

Stefan sa...

var är bilden jag tog på dig och amanda lepore i berlin, gittan?

Petter sa...

jag håller i smyg med..min serie hade ju liksom en tydlig tanke bakom.. Men vilka fina sminkningar i de andra! haha....miau

Tomas sa...

hehe...Petter, tar du bort backslashet ur länken.

Daniel sa...

Om vill du ha bitchfight så var det du själv som förklarade saker som "richard skapade ju hela fashion/gay east london-scenen själv" när jag skulle göra den där intervjun.

Du blandar också ihop och förvränger vad jag sa. jag har aldrig sagt att Boombox är kreativt. Tvärtom tycker jag att det är electroclash 2.0 och Leigh Bowery igen och det framgår av intervjun. Däremot har jag sagt att Boombox är dit modevärlden riktar sina blickar. Det är Boombox som får flyga 60 pers till Milanos modevecka. Inte Kashpoint eller Antisocial.

That's all.

Petter sa...

nej du vurmade. punkt slut. Du søg BoomBox åderpåle big time.
Vad gør du ikvall? Jag kanske ska till BoomBox.. :)