torsdag 17 maj 2007

Qu'est-ce que c'est pugga?


Anonym sa...

Ursäkta en utomstående, men vad är en pugg?

den 17 maj 2007 21:01


Det kanske är dags att göra ett förtydligande så att ni förstår vad vi pratar om. Så här står det i ordboken till vår kommande bok:

Pugga: I norra Skåne betyder det groda. Puggepevling betyder till exempel grodyngel i samma del av Sverige. Annars är det ett gammalt ord för bög som vi envisas med att återanvända. Långt tillbaka i tiden stod ordet för en liderlig och sexuellt besatt kvinna med närbesläktade ord som: gatunaska, hortuta och skamtacka. Har även använts som synonym till sköka.

Så nu vet ni.

5 kommentarer:

Micke sa...

HORTUTA? HAHAHA! Det är mitt nya favoritord!

Dexo sa...

Pugga anvands flitigt bland Gbgbogarnas seniorer. Aven ordet 'kraka' anvands (och syftar nu pa den dar fageln med en prick ovanfor a -- damn my foreign PC-tangentbord).

Anonym sa...

eh. Jag gissar på Roger..?

Stefan sa...

Fast det vanligaste ordet annars verkar snarare ha varit pulla. Går man ett halvt sekel tillbaka i tiden så är det var puggorna (i alla fall i Stockholm) skulle kalla varandra om de inte bara säger kärring. Det gäller alltså park- och pisskurfjoillor emellan, men det var ju den enda egentliga puggkulturen på den tiden.

Terese sa...

I Malmö och Ystad där jag är uppväxt så har min omgivning använt ordet "pugga" för tanter.. lite aggressiva tanter. typ kärring alltså.