torsdag 17 maj 2007

To fag or not to hag

Jag har aldrig haft en fag hag. Eller nu ljuger jag. En gång tvångsanslöts jag till en (det var i Italien), men efter att hon försökte hångla med mig blev det aldrig detsamma mellan oss.

Fast nu ljuger jag igen. Det är mest det att mina tjejkompisar är alldeles för fabby för att hänga med mig på Sveriges trista gayklubbar. De har för bra smak för det. Däremot älskar de bögar, fast inte på det där losersättet när de riktar sina frustrationer med män mot puggvännen. Så det kanske är jag som är lite delusional när jag inte ser på dem som fag hags.

Möjligen borde jag börja kalla dem Superstars efter Warhol? Carina Superstar? Liselotte Superstar? Bara det faktum att de skulle fatta referensen diskvalificerar dem som fag hags i mina ögon.

Men jag är så klart helt ute och cyklar. De är bästa vänner med mig. Och jag är inte direkt bögen utan flärd. Om en tjej vill vara kompis med en homosexuell man som är lite mer – hur ska jag säga, fabulös? – då är hon kanske per definition fag hag. Eller handlar det om hur de ser ut? Här är mina två främsta suspects på bild. Döm själva.


8 kommentarer:

Stefan sa...

Jag minns när jag tvingade med en i mitt framtida tantourage på Gretas i Göteborg... Hon har fortfarande inte förlåtit mig. Man kan helt enkelt inte göra så mot hags av klass. Ta med dem på svenska puggställen alltså.

Daniel sa...

Jag tror att någon av dem någon gång var med på Regnbågsrummet. Men that's it.

Stefan sa...

Regnbågsrummet vara alla så höga i så dit kunde vem som helst gå. Men undantaget bekräftar regeln. man gör inte så mot människor man älskar.

Tomas sa...

Daniel, de jobbar med mode!! Klart de är faghags in the true sense of the word. Men någon gång måstee vi bena ut hur den definitionen ser ut. Eva som jobbade på QX och blev insläppt på SLM (sic!) blev helt loco när nåpgon kallade henne för faghag.Hon såg framför sig (antar jag) den lite sorgliga tjejen som inte klarar av kontakter med heteromän (och det gjorde Eva. Eller gör antar jag). Sen finns det det den andra typen av kvinnor som typ koketterar över att de är faghags bara för att de fikat med sin frisör en gång. Men är det inte lite som "goth" eller "punkare" att da real faghags är de som säger att de inte är det? Och som är för fabby för att hänga på Lino? Det är ju dem man gillar liksom.

Anonym sa...

Ursakta en utomstaende, men vad ar en pugg?

Tomas sa...

Pugga = bög

Petter sa...

hahahahaha.. precis som bøgar alltid ar in denial about att de bara ar typiska puggor, så tror de att deras faghags inte ar det

Stefan sa...

Tomas, har helt rätt, Innan Daniels post skrev han till mig på iChat att han skulle göra ett inlägg om att han är bögen utan faghags och jag var liksom "hold your horses, vad menar du? Och vad skulle du kalla Liselott och Carina? Asså jag bara undrar?" Och då så svarade han att de inte var faghags för de följde aldrig med på bögklubb och då kände jag "Lille vän, en sån snäv syn på faghagerier du har". Med de snäva kriterierna skulle man eliminera de främsta fag hags vi har haft genom historien. Man ska komma ihåg att riktigt fabulösa faghags kommer inte till bögarna... Bögarna kommer till dem.